Enmansmonolog...

Akt I (vi börjar lugnt med Apoliva, grågrönt ljus och Japansk skräckis i åtanke)

cue lights, Ridå upp, Action!




Nog för att jag är en av dem som tycker att det är något obehagligt över Apolivas reklamfilm och gärna zappar till en annan kanal när den går men att gå så långt som att skapa en facebookgrupp där man gång på gång snackar skit om tjejen i filmen är något jag finner smaklöst. Nog för att man har rätt till sin åsikt men att relativt offentligt snacka skit och klanka ner på en människa som man med största sannolikhet aldrig träffat är ett lågvattenmärke. Detta gäller naturligtvis allt jäkla omotiverat skitsnack där ute och inte bara den mot offentliga personer. Det är verkar vara många som inte lever efter "behandla andra som du vill bli behandlad själv". Det här skulle jag vela säga är en hyfsat ok reflektion av reklamfilmen i sig till skillnad från det här (inlogg på ansiktsboken krävs) vilket bara är ett fruktansvärt personangrepp.
Jag skulle vela säga: Särpning mänskligheten (not all participants included).


Akt II (Mörka moln sänker sig över scenen, cue Von Trier)

Ska jag vara ärlig finner jag hela det här hypade IT-samhället vi lever i oroande. Samtidigt som man klagar på FRA/"Lag 1984" och andra "övervakningssystem" och hur dessa inkräktar på den personliga integriteten slänger man utan problem upp i stort sett hela sitt liv på diverse communityn och andra sajter (av eget val jag vet men ändå). Man laddar olagligt ner musik, filmer, program och annat och tycker det är fördjävligt att någon kan tänkas sitta på nån radioanstalt och se vad du håller på med. Jag påstår inte att jag har varit någon ängel på den fronten men jag har defenitivt förädrat  min inställning till detta de senaste åren. Fildelning är inte olagligt. Illegal fildelning (av upphovsrättskyddat material) är däremot ren och skär stöld. Dagens ungdom har blivit allt för bekväm med detta system av lättillgängliga filer och någon respekt för upphovsrättslagen verkar inte finnas i deras skallar. "Det är för dyrt med film...musik...etc." No shit varför tror du det!?

Jag stöttar inte på något sätt ett övervakningssamhälle i stil med 1984-Orwell men vill man leva i ett demokratiskt och rättvist samhälle oc inte själv kan bete sig på ett vettigt sätt så får man räkna med at man får en tubkikare upkörd i **.

Det enda som rent teoretiskt skulle få någon fason på denna skruvade värld vore om vi upplevde en enorm elektomagnetisk katastrof som, genom att slå ut all elektronik världen över, skulle föra oss in i en ny medeltid. The Dark ages all over again. Det kanske är dags att återgå till att använda stenar och träklubbor som verktyg. Eldstäder som värmekällor. Endast förtära det vi själva kan fälla eller samla på oss från buskar och träd. Än en gång skulle männsikan faktiskt bli en del av näringskedjan iställent för parasit som tär på allt och alla i kedjan under den. Tänk vad bra moder natur skulle må då.

Detta är en allmän reflektion om samhället idag och om du har anledning att ta det som ett personangrepp så har du min tillåtelse att göra det. Allt jag kan säga är att denna text inte handlar om dig såvida du inte själv anser att den gör det.

Ridå ner
Salongsbelysning på
Tack för ikväll


Ojojoj... ibland skriver man som i trans och när man läser igenom sitt "verk" i efterhand blir man lite paff. =)
...och som vanligt är det inte människorna som är med i texten som beskrivit verkligheten.

Tack och bock, vi ses på nästa föreställning.