Noooooo!!!

Alla non-stop är slut!!

Do they really believe I'm able to work under these circumstances???

Mellandagar i massor.

Då var julen över för ytterligare ett år. Det blev en ganska lugn jul och alla (med undantag för min syster) blev lite trötta och sega efter julbordet men det bör nog tilläggas att jag var rätt seg hela dagen. Det enda som fick mig att piggna till var det ovan nämnda julbordet men som en naturlig reaktion på maten blev jag naturligtvis seg och trött igen efteråt.

Många trevliga julklappar blev det också och en och annan kul julklapp ska jag nog inhandla mig själv såhär i efterhand också. Ibland är jag så snäll mot mig själv att jag borde skämmas.

Att julstressen är över innebär också att jag måste återgå till min uppsats som måste färdigställas innan det nya året för att jag ska kunna få ut poängen i den kursen inför nästa termin. Just nu är det Den karibiska övärlden som ligger under etnologiluppen och jag borde nog återgå till arbetet istället för att sitta här och kladda.

Märks det kanske att jag inte har varit innne på bloggen och skrivit av mig på länge? ... Säger du det? ...


Äh, varför vara traditionell och slänga upp juliga bilder.. Här kommer istället en fin bild på kristallkronan i föräldrarnas bibliotek.


Julstämning, eller hur?

Dr. Sinus, Herr Sågtand, Fru Fyrkant och jag (Magister Triangel)

image41

Så mycket att göra men ingenting blir gjort. Jag har gått in i någon form av mental dvala där hjärnan har gått ide över vintern och inte verkar fatta att det finns fruktansvärt mycket att göra nu vid årsskiftet.

Uppsatsen är väl det som bränner hårdast i baken och det är tyvärr även den som går sämst. image43 Julklappshandeln är väl hyffsat under kontroll. Det mesta är i alla fall fixat på den fronten.

Sen har vi ju den fantastika uppgiften i IT & Musik. Ett litet alster med analoga syntar (digitalt tolkade analoga syntljud a.k.a. samplingar) som jag måste färdigställa. Sinustoner, Sawwave, Squarewave & Triangelwave. Jag är en sån fruktansvärd Tv-spels nörd när allt kommer omkring. :D

Temat till Super Mario Bros II får mig fortfarande att skutta av glädje! image42

Ikväll är det dessutom O Helga Natt på stortogret.. Det känns lite konstigt att inte vara med i produktionen i år. Riktigt tråkigt faktiskt. Även om det var kallt som fan så var det jättekul att stå där och sjunga.

image40

Back to life, back to reality.. a.k.a: Dags att ta en dusch och sparka igång den här dagen.

Konsten att skrämma en björn.

Jag blir så trött. Äntligen har jag i alla fall gjort ett försök att komma igång med etnologiuppgiften, en uppsats på 10-15 sidor om olika musikkulturer och traditioner, men motivationen är inte hög.
Det jag vill åstakomma är ett gott arbete som är noggrant undersökt och genomtänkt men på 20 dagar kan jag inte få ihop ett, enl. mig, fullgjort arbete som jag kan vara nöjd med. Det går ju ofta att ordbajsa sönder ett arbete och fortfarande komma undan med det men det vill jag verkligen inte göra. (Som om jag har något val...)
(Deadline den 21:a december)

Tänk om man hade fått lite mer tid på sig. Hade jag vetat att arbetet skulle vara så omfattande hade jag börjat skissa och fundera på det för länge sedan. Planerat läsningen bättre kanske funderat ut en intervju eller två.

Jag får göra det bästa av situationen och sen när det är dags att krypa till korset får jag väl ta en rest om det är så.


Slutligen åter till björnen.

"Blisterpipor och fingerhorn
låta mig väl uti öra,
tjutlurar och tjuthorn
köra mig långt bort i myra."


(Hälsingland; Nordlander 1971, s. 158)